אוכל בדרום אמריקה
טיול בדרום אמריקה מורכב מאוכל בדרום אמריקה, מוסיקה בדרום אמריקה ותרבות בדרום אמריקה. אנו בסוכנות נסיעות לדרום אמריקה בתכנון טיול לנוסע העצמאי בדרום אמריקה ניתן לך את ההמלצות הטובות ביותר בנושא אוכל בדרום אמריקה במדינות השונות. אנו נתמקד בארבע מדינות בדרום אמריקה ונציג את האוכל המקומי בהם. טיול אוכל בפרו, טיול אוכל בברזיל, טיול אוכל בארגנטינה, טיול אוכל בצילה. אנו בטוחים כי לאחר שתגיעו לסוכנות נסיעות לדרום אמריקה, חברת איתן נסיעות, לפגישה לתכנון הטיול שלכם תוכלו לקבל את כל המידע בנושא אוכל לדרום אמריקה על פי מדינת היעד שלכם.
טיול אוכל בפרו, אוכל בדרום אמריקה
כאשר אנו מדברים על טיול אוכל לפרו יש להבחין בשלושה אזורים עקריים. קו החוף, הרי האנדים ואזור האמזונס. לכל אזור יש חמרי גלם אחרים המשפיעים על מנות האוכל המוגשות באזור. האוכל בפרו לעיתים קרובות מלווה ברטבים שונים המאפיינים את האזורים השונים במדינה. בטיול אוכל בפרו ובתכנית טיול לפרו לנוסע העצמאי נוכל לבקר באזורים שונים של המדינה ולטעום את המנות המוגשות במקום. כאשר אנו מקיימים פגישה אישית עם הלקוחות במשרדינו, סוכנות נסיעות לדרום אמריקה, נוכל להמליץ לכם היכן ומה לאכול בטיול אוכל בפרו בהתאם למסלול שלכם.
בקו החוף בפרו (Costa) שיכול לכלול מקומות אלו: לימה (Lima), איקה (Ica), טרוחילו (Trujillo), נתאר את מנת הדגל, סויצ'ה (Ceviche). המנה מורכבת ממרכיבים אלה: דג ים נא, בצל, לימון, רוטב חריף (aji amarillo). וליד המנה ניתן לקבל בטטה, אצות ירוקות או מגרעיני תירס מקומיים. ניתן לקנות את המנה במקומות רבים לרבות שווקים, בחוף הים, במרכזי הערים ובמסעדות. בטיול אוכל לפרו ניתן להגיע למקומות אלה.
באזור ההררי בפרו (Sierra) נתאר שתי מנות.
המנה הראשונה פצ'מנקה (Pachamanca), מורכבת ממרכיבים אלה: בשר כבש או עוף, תירס, בטטה, תפוח אדמה, פול עם העלים, תבלינים מיוחדים מקומיים. תהליך ההכנה של המנה כולל יצירת בור באדמה הכנסת כל המרכיבים פנימה וכיסויים עם אפר. למעשה הבישול נעשה בתוך האדמה עם אבנים חמות.
המנה השנייה דג של נהר טרוצ'ה (Trucha), מורכבת מדג נהר מטוגן במחבת מלווה בתפוח אדמה בטטה או אורז.
באזור הג'ונגל של נהר האמזונס (Selva) ישנה מנה הנקראת חואנה (Juane), מורכבת מאורז, עוף, ביצה קשה, זיתים, תבלינים מיוחדים וכל המרכיבים מוגשים בעלים גדולים דמוי עלי בננה. המנה וכל מרכיביה מבושלים בתוך העלים.
בטיול אוכל לפרו כמו שהסברנו ישנם סגנונות שונים של אוכל תלוי האזור הגאוגרפי במדינה. על כן אנו בסוכנות טיולים לדרום אמריקה, טיול אוכל לפרו נתכנן עבורכם טיול המכיל גסרונומיה מכל אזור שתבקשו. אתם מוזמנים להתקשר אתנו ולקבוע פגישה במשרדנו לצורך תכנון המסלול לדרום אמריקה.
טיול אוכל בארגנטינה, אוכל בדרום אמריקה
במסגרת טיול אוכל בארגנטינה נסקור שלושה אזורים. בואנוס איירס (Buenos Aires), פטגוניה (Patagonia), צפון מערב ארגנטינה, מנדוזה, טוקומן, סלטה חוחוי (Mendoza, Tucuman, Salta, Jujuy). כל האזורים האלה נוכל לבקר במסגרת טיול עצמאי לארגנטינה. נתחיל באזור בואנוס איירס.
מנת בשר מעורב בגריל (Parillada Portena), המנה מורכבת מעירוב של בשרים אדומים ולבנים כגון צ'וריסו (נקניק), נקניק דם, לחם מתוק וכליות יחד עם ירקות קלויים וסלטים. את המנה אוכלים בארוחת צהריים או ערב.
מנה נוספת באותו אזור היא מטמברה, חיתוך בשר מגולגל (Matambre Arollado), המנה היא חלק של בשר הנמצא באזור הצלעות של הפרה. בעשיית המנה אנו ממלאים את הבשר עם ירקות מעורבים, ביצה קשה, זיתים ופלפלים. לסיום מתבלים בקוסברה, שום, שמן זית ומבשלים יחד או צולים על הגריל.
במסגרת טיול לדרום אמריקה, טיול אוכל לארגנטינה, באזור פטגוניה נוכל לאכול דג בקלה/מרלוזה (Merluza Negra), מורידים את עור הדג כדי שלא יהיה שמנוני ואופים בתנור עם חמאה מתובלת, צלפים ותפוחי אדמה.
המנה השנייה המומלצת בפטגוניה היא בשר כבש צלוי (Cordero Patagonico Al Asador)
בשר הטלה של פטגוניה הוא מעדן לכל חיך. זה בלתי אפשרי אם אתה בדרום ארגנטינה לא להתענג על מנת בשר טלה צלוי על הגריל. יש מתכונים רבים לבשל אותו, אבל כמובן הנבחר ביותר הוא על הגריל. ישנם אנשים רבים אשר מחליטים על דרום אמריקה בהיבט קולינרי וככאלה לא יוותרו על טיול בארגנטינה ואכילת בשר טלה פטגוני.
במסגרת טיול לדרום אמריקה, טיול אוכל לארגנטינה נוכל לבקר בצפון מערב ארגנטינה. אזור זה כולל מספר ערים מפורסמות כמו מנדוזה, חוחוי, טוקומן, סלטה. בנוסף באזור זה יש את חבל היין של ארגנטינה.
המנה הראשונה המומלצת של אזור זה היא טמאלס (Tamales).
מנה זו מורכבת מבצק תירס מלא בשרים, ירקות, פלפלי צ'ילי, פירות, צימוקים פירות, רטבים ומרכיבים אחרים, כולם עוטפים עלה תירס מבושל במים או מאודה במלח.
המניה השנייה היא תבשיל/צלי קדרה (Carne a la Olla).
צלי הקדרה הוא אחת מארוחות מנדוזה הטיפוסיות הכוללות, יין לבן, חתכים של בשר בקר זול וטעים, גזר, בצל, תפוח ירוק, שיני שום שלמות, ליטר יין לבן, מרק ירקות, סלרי, מלח ותבלינים. ניתן ללוות מנה זו עם יין ממנדוזה בעל שם עולמי, יין מלבק (Vino Malbec).
יין אדום מלא גוף עם טעמים רכים וניחוחות פירותיים. למרות שזה ממוצא צרפתי, ענבי מאלבק הסתגלו היטב לאדמה הארגנטינאית. עד כדי כך שזה הפך למדד באונולוגיה הארגנטינאית ואפילו רבים מסווגים אותו כיין הלאומי. עם רמות ייצור ייחודיות בעולם, הניקבים מתרחבים בכל רחבי הארץ, אך 86% מרוכזים במנדוסה.
טיול אוכל בצ'ילה, טיול בדרום אמריקה
במסגרת טיול אוכל בצ'ילה נסקור מאכלים מהאזורים הללו. אזור צפון צ'ילה, אזור מרכז צ'ילה וסנטיאגו, אזור האגמים ודרום צ'ילה ואזור פטגוניה. כל אחד מאזורים אלה מאופיין במנה ייחודית.
צפון צ'ילה-מדבר אטקמה (North Chile Atacama Desert)
במסגרת טיול לדרום אמריקה, טיול אוכל לצ'ילה, מאופין מדבר אטקמה בחוסר הגשם וריכוז המלח הגבוה. הפעילות הטרמית הוולקנית והמיקרו אקלים הצחיח היפה הם כמה סיבות שתאהבו את סן פדרו דה אטקמה ואת הנוף שמסביב, אך באופן מפתיע הוא מניב שפע של תוצרת טרייה ומזונות מקוריים. אחד מהמוצרים המאפיינים את האזור הוא קינואה (Quinoa). ישנם הרבה מנות קינואה במדבר אטקמה באלטיפלנו הצפוני. מזון-על זה גדל לאחרונה בפופולריות והוא זרע קליל וטעים שרך בבישולו ומוגש בסלטים, ריזוטו, מרקים ותבשילים. קינואה מוגשת בארוחת בוקר בה אוכלים מאכלים מקמח קינואה, בין היתר מאפים טעימים.
במסגרת טיול דרך סוכנות נסיעות לדרום אמריקה, טיול עצמאי לצ'ילה נוכל לארגן עבורך מסלול במדבר אטקמה, צפון צ'ילה בדגש על מאכלים מקומיים.
אזור מרכז צ'ילה, סנטיאגו והסביבה (Central Chile Santiago and surroundings)
המנה שנדבר עליה באזור מרכז צ'ילה, היא קדירת תירס על מלית בשר. מנה זו היא הוא אחת ממאכלי הנוחות הפופולאריים ביותר בצ'ילה.
מנה זו עשויה תירס טחון מעורבב עם בשר בקר טחון, עוף, בצל, זיתים שחורים, חתיכות ביצים קשות ותבלינים ומכוסה בבצק תירס שמתבקע באפייה.
באופן מסורתי היא נאפית בקערת חרס הנקראת פאייה. באזור זה ניתן לאכול מספר דגים במרק דגים או מטוגנים במחבת, בינהם דג מוסר (Corvina), דג צלופח (Congrio), דג מקבוצת הבטאים (Ray-Reinata).
אזור האי צ'ילואה, אזור האגמים בצ'ילה (Lake District, Chiloe ISLAND)
המנה המאפיינת אזור זה היא קורנטו (Curanto). בהכנת המנה הזו, שמקורה בארכיפלג צ'ילה שבדרום המדינה, שדומה לקאמבק מסורתי. לאחר מילוי חור באבנים חמות שחוממו באש, החור מתמלא בצננים, מולים, נקניק, עוף, תפוחי אדמה, מילקאו (סוג של קציצת תפוחי אדמה), וירקות, אשר מכוסים לאחר מכן בעלי נאלקה גדולים ונשארים לאפייה מספר שעות. כאשר נגמר הבישול, העלים מוסרים וכולם זוכים ליהנות ממנה טעימה זו. אזור האי צ'ילואה הוא אזור מדהים לטיולים מקומיים וכפרים אותנטיים ציליאנים הקיימים באי זה. במסגרת טיול אוכל לדרום אמריקה, טיול אוכל לצ'ילה נוכל לסדר עבורך ביקור במקום והנאה מהמאכלים המקומיים.
אזור פטגוניה (Patagonia)
אסאדו פטגוני, אם אתם מתכננים לבקר בפטגוניה או בטורס דל פיינה במהלך ביקורכם בצ'ילה, עליכם לפנות זמן להשתתף באסאדו פטגוניה (ברביקיו) אותנטי. בעבר, השממה של פטגוניה התיישבה והונהגה על ידי באקיאנו, הגרסה המקומית של הבוקרים. אבל במקום בקר הם רועים כבשים, שצמרן הוערך באירופה. במהלך פרקי הזמן הארוכים שבילו בחוות שלהם או בזמן שהותם בשדות, הם יצרו את האסאדו הפטגוני, שצולה טלה על אש פתוחה, מבשל אותו במשך כשלוש שעות ומלחלח אותו בתערובת של מים חמים, מלח ושום, עד שהבשר רך ועסיסי.
הוסיפו אותו עם כוס יין אדום צ'יליאני מתחת לכוכבים הפטגוניים ויש לכם את המתכון למנגל בלתי נשכח!
טיול אוכל בברזיל, אוכל בדרום אמריקה
במסגרת טיול לנוסע העצמאי לברזיל עם סוכנות נסיעות לדרום אמריקה נוכל לטייל בברזיל. ברזיל היא מדינה אדירה בגודלה ועל כן מנות האוכל המקומיות שונות בין האזורים השונים. הכרת האוכל הברזילאי היא חלק מחויית הטיול העצמאי לברזיל, טיול אוכל לברזיל.
ברזיל, אזור האמזונס (Amazon)
אסאי (Acai), מפורסם בכל רחבי העולם בזכות היתרונות הבריאותיים שלו, פרי דקל האצייזירו הוא פירות יער סגולים כהים המשמשים גם במתכונים מלוחים וגם במתכונים מתוקים. כממתק, מערבבים אותו עם סירופ גוארנה, פרי מקומי אחר, ושותים או אוכלים קר.
אזור האמזונס בברזיל משופע בקהילות שבטיות מקומיות אשר חובה לבקר בהן. ניתן לבקר בלוד'ג מקומי על בסיס כל הרוחות כולל טיולים מקומיים בג'ונגל האמזוני. טיול לנוסע העצמאי בברזיל, טיול אוכל באמזונס הוא מהחויות המיוחדות ביותר בברזיל.
ברזיל, אזור ריו (Rio)
מאכל לא כשר**פייג'ואדה (Feijoada) מורכב מ: חזיר, בקר ונקניקים מבושלים בתבשיל שעועית שחורה, מוגש לצד דפנות של קמח מאניוק קלוי, תפוזים פרוסים וקייל מוקפץ.
במסגרת טיול בברזיל אחד ממקומות החובה לביקור היא העיר ריו דה ז'נירו. העיר נמצאת בדרום מזרח ברזיל וחופי הים שלה הם מהידועים בעולם. טיול אוכל בריו כולל ביקור במסעדות הרבות בעיר על פי תקציבכם או באחד השווקים הרבים בעיר.
האזור העשיר ביותר בברזיל הוא גם זה שקיבל את קבוצת המהגרים המגוונת ביותר, והייתה לכך השפעה רבה על המטבח המקומי. החוקרים שמצאו זהב במינאס גאריס היו צריכים לעשות את מה שהם יכולים לשאת והיה זמין באזור. כשירדה הכרייה, המדינה בחרה בגדולים חקלאיים, והפכה ליצרנית הגדולה ביותר של מוצרי גבינה וחלב בברזיל. בריו, המורשת הפורטוגזית היא הבולטת ביותר, שכן העיר הייתה בירת המושבה ואפילו הממלכה או פורטוגל, לתקופה קצרה. בסאו פאולו, הגעתם של איטלקים, יפנים, לבנונים וקבוצות אחרות, הפכה את העיר לאחת הקוסמופוליטיות בעולם.